تزریق ژل یا همان فیلر، یکی از محبوب ترین روش ها برای جوانسازی و رفع چین و چروک‌های صورت ناشی از افزایش سن است. اگر این روش، از جمله روش‌های ایمن و غیرتهاجمی می‌باشد، اما با عوارض مختصری مانند خارش بعد از تزریق ژل ممکن است برای فرد دریافت کننده همراه باشد. یکی از عوارضی که ممکن است برای افراد رخ دهد، نکروز بعد از تزریق ژل است. البته لازم به ذکر است که افرادی که قبلاً عمل جراحی زیبایی انجام داده‌اند، بیشتر در معرض نکروز بعد از تزریق ژل هستند.

پس اگر قصد تزریق ژل را دارید، حتما این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. همچنین اگر در این زمینه با سوال دیگری رو به رو هستید، با شماره 09120746278 تماس بگیرید و ضمن مطرح کردن سوال خود، مشاوره رایگان دریافت نمایید.

نکروز چیست و چرا رخ می‌دهد؟

نکروز چیست و چرا رخ میدهد؟

احتمالاً با شنیدن کلمه نکروز، اولین سوالی که با آن مواجه می‌شوید این است که نکروز چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم نکروز، مرگ بافت سلولی است و به دلایل مختلفی بعد از تزریق ژل، اتفاق می‌افتد.

  • تزریق ژل به داخل رگ خونی

یکی از این دلایل این است که فیلر یا همان ژل، هنگام تزریق به طور تصادفی مستقیماً به داخل رگ خونی زیر پوست تزریق شده باشد. در این صورت، ترکیبات ژل، مانند یک سد عمل کرده و جریان خون را مسدود می‌کند و از رسیدن خون به سلول‌ها و بافت‌های سلولی جلوگیری می‌کند. در نتیجه نکروز رخ می‌دهد.

  • برخورد سوزن با رگ خونی

همچنین ممکن است سوزن پرکننده به رگ خونی برخورد کند و باعث نشت خون در جایی غیر از رگ شود و همین موضوع منجر به بروز نکروز گردد.

  • تزریق بیش از اندازه ژل

دلیل دیگر اینکه تزریق بیش از اندازه ژل، ممکن است فضای زیادی اشغال نماید، در این صورت از بیرون به رگ‌های خونی فشار وارد می‌کند و آن‌ها را به طور کامل ببندند یا تنگ کند، در نتیجه جریان خون به شدت محدود شده و در قالب نکروز بروز می‌کند.

  • تزریق ژل فیک و تقلبی

به عنوان یک اصل باید بدانید که تزریق ژل نامرغوب، عوارض جبران ناپذیری دارد و بدتر از آن، سپردن فرآیند تزریق، به افراد ناوارد و غیر متخصص است. به عبارت دیگر به گفته بسیاری از پزشکان، افرادی که بر اثر نکروز به پزشک مراجعه می‌کنند، اعتراف کرده‌اند که برای تزریق ژل، به سالن‌های زیبایی، آرایشگاه‌ها و محیط‌های غیر کلینیکال مراجعه کرده‌اند.

تزریق فیلر فیک و تقلبی
  • تزریق ژل توسط افراد غیر متخصص

بدیهی است که افراد متفرقه و غیر متخصص اطلاعات جامعی درباره نحوه تزریق، عمق مناسب و مواردی از این دست ندارند و با تزریق ژل در نقطه نادرست، باعث بسته شدن رگ خونی و جمع شدن خون در یک نقطه زیر پوست و سیاه شدن پوست می‌شوند که اصطلاحاً به آن نکروز گفته می‌شود.

نکته جالب توجه این است که نتایج یکی از تحقیقات آزمایشگاهی در  سال 2018 نشان می‌دهد که خطر نکروز ناشی از تزریق ژل، در افرادی که قبلاً عمل جراحی بینی (رینوپلاستی) انجام داده‌اند، بیشتر است.

 دلیل این امر این است که جراحی رینوپلاستی می‌تواند برخی از ساختارهای آناتومیکی را جابجا کند. به عبارت دیگر برخی از رگ‌ها و شریان‌ها بعد از عمل بینی جا به جا شده و در جای جدیدی قرار گرفته اند، تزریق کننده بدون اینکه احتمال وجود رگ خونی را بدند، تزریق ژل را انجام داده و اتفاقا ژل در یکی از رگ‌های خونی تزریق شود.

مواردی که به آنها اشاره کردیم، مهمترین دلایل رخ دادن نکروز هستند. در بخش بعدی علائم نکروز و چگونگی درمان آن را برای شما بیان خواهیم کرد.

علائم نکروز بعد از تزریق ژل چیست؟

نکروز اکثراً باعث تغییر رنگ پوست به سمت رنگ آبی می‌شود همچنین ممکن است با ایجاد جوش‌های چرکی و ظاهر پوسته پوسته به همراه لکه‌های سفید همراه باشد. در صورت شدید بودن نکروز، پوست آسیب‌دیده به رنگ سیاه (بنفش تیره یا کبود) یا کاملاً بی‌رنگ مایل به سفیدی در می‌آید. علائم نکروز فقط به صورت ظاهری رخ نمی‌دهد بلکه یکی دیگر از علائم آن احساس درد است که بلافاصله پس از برطرف شدن مواد بی‌حسی، شروع می‌شود.

درمان نکروز بعد از تزریق فیلر

روش‌های درمان نکروز بعد از تزریق ژل، بسته به شدت و وضعیت آن متفاوت است. در این بخش می‌خواهیم لیستی از رایج‌ترین روش‌های درمانی برای بهبود نکروز را در اختیار شما قرار بدهیم:

  • ماساژ دادن محل تزریق توسط پزشک

یکی از ساده‌ترین و سریع‌ترین درمان‌ها، ماساژ و ضربه زدن برای از بین بردن انسداد رگ‌های خونی است.

  • تزریق هیالورونیداز

همچنین ممکن است پزشک تشخیص دهد که با تزریق مقداری هیالورونیداز می‌تواند این مشکل نکروز برطرف می‌شود.

  • مصرف پماد نیتروگلیسیرین

یکی از روش‌های درمان نکروز بعد از تزریق ژل، مصرف پماد نیتروگلیسیرین یا همان گلیسریل تری نیترات است. این پماد، رگ‌های موجود در ناحیه تزریق را باز کرده و جریان خون را افزایش می‌دهد.

  • مصرف قرص آسپرین

یکی دیگر از داروهایی که برای درمان نکروز تجویز می‌شود، آسپرین است. همانطور که احتمالاً می‌دانید آسپرین نوعی رقیق کننده خون است که از لخته شدن خون جلوگیری کرده و مانع بسته شدن رگ‌ها می‌شود. به همین دلیل در وضعیت نکروز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • مصرف آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک‌ها، یکی دیگر از روش‌های درمانی برای نکروز به حساب می‌آیند چراکه همانطور که اشاره کردیم نکروز شامل بافت‌های مُرده سلولی است در نتیجه ممکن است در ناحیه تزریق، عفونت‌های ثانویه ایجاد شود.

درمان نکروز بعد از تزریق فیلر

مصرف آنتی بیوتیک‌ها، عفونت‌های ایجاد شده را رفع نموده و مانع از گسترش آن می‌شود. اینکه آنتی‌بیوتیک‌های موضعی برای بیمار مناسب‌تر است یا آنتی بیوتیک‌های خوراکی، به نظر پزشک و وسعت و شدت نکروز بستگی دارد.

نکته بسیار مهم در مورد روش‌های درمانی که به آنها اشاره شد این است که این درمان‌ها زمانی مؤثر هستند که بلافاصله پس از بروز علائم نسبت به درمان و متوقف کردن نکروز اقدام نمایید.

چنانچه اقدام شما خیلی دیر صورت بگیرد، ممکن است برای درمان نکروز به یک جراح پلاستیک برای برداشتن بافت مُرده نیاز داشته باشید تا بدن شما فرصتی برای بهبودی پیدا کند.

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مطلب درباره علائم و دلایل نکروز بعد از تزریق ژل صحبت کردیم و گفتیم دلیل بروز نکروز چیست. همچنین توضیح دادیم که چه درمان‌های برای این عارضه وجود دارد. نکته مهم این است که اگر به موقع برای رفع نکروز اقدام نمایید، علائم این عارضه قابل رفع هستند. نکته دیگری که لازم است به آن اشاره کنیم این است که نکروز معمولاً در اثر عدم توجه یا بی‌اطلاعی فرد تزریق کننده رخ می‌دهد. پس حتماً از پزشکان متخصص و حرفه‌ای کمک بگیرید، زیرا هر گونه اشتباهی در تزریق، می‌تواند فرد را با عوارض جبران ناپذیر زیادی روبرو کند.

امیدواریم مطالعه این مطلب اطلاعات مفیدی درباره تزریق ژل در اختیار شما قرار داده باشد. اگر اینطور است، این موضوع را با افرادی که در آستانه تصمیم‌گیری برای تزریق ژل هستند، به اشتراک بگذارید. همچنین اگر در این زمینه با پرسش دیگری رو به رو هستید، سوال خود را در قسمت دیدگاه‌ها مطرح نمایید تا در اولین فرصت ممکن توسط پزشک متخصص پاسخ داده شود. ممنونیم که تا پایان این مطلب با ما همراه بودید، تا مقاله‌ای دیگر بدرود.

منبع
https://bit.ly/3WLdpOS