تزریق ژل زیر چشم، یکی از بهترین و ایمنترین روشها برای بهبود مشکلات زیر چشم از جمله گودی زیر چشم، تیرگی زیر چشم و رفع خطوط ایجاد شده در این ناحیه است. اما تزریق غیر اصولی و نادرست ژل در این ناحیه میتواند منجر به مشکلاتی از جمله گلوله شدن ژل زیر چشم بعد از تزریق شود.
اگرچه این عارضه شایع نیست، اما بسیاری از افراد از ترس بروز این مشکل، تزریق ژل زیر چشم را به تعویق میاندازند. از این رو تصمیم گرفتیم این مطلب از مجله ملینیک را به بیان توضیحاتی درباره گلوله شدن ژل زیر چشم بعد از تزریق اختصاص بدهیم. پس اگر میخواهید بدانید دلیل بروز این مشکل چیست و چه راه درمانی دارد، از شما دعوت میکنیم تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.
همچنین در صورتی که در این زمینه با پرسشی رو به رو هستید، میتوانید با شماره 09120746278 تماس بگیرید و ضمن مطرح کردن سوالات خود، مشاوره رایگان دریافت نمایید.
دلیل گلوله شدن ژل زیر چشم بعد از تزریق چیست؟
تزریق ژل زیر چشم همانطور که اشاره کردیم یکی از بهترین روشهای بهبود وضعیت و مشکلات زیر چشم است. چرا که درصد زیادی از ترکیبات ژل را هیالورونیک اسید تشکیل میدهد و این ماده به طور طبیعی در بدن وجود دارد. از این رو تزریق ژل زیر چشم در سازگاری کامل با بدن است.
اما در برخی موارد، به دلایلی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، ممکن است ژل تزریق شده در ناحیه زیر چشم، گلوله شود و در یک نقطه باقی بماند. اگر بخواهیم لیستی از دلایل گلوله شدن ژل در زیر چشم را در اختیار شما قرار دهیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- مراجعه به افراد بی تجربه
اولین و مهمترین دلیلی که باعث گلوله شدن ژل در زیر پوست میشود، نداشتن مهارت و تجربه کافی فردی است که کار تزریق را انجام داده است. در صورتی که به افراد متفرقه، بیصلاحیت و یا پزشکانی مراجعه کنید که تجربه و مهارت کافی را ندارند، باید منتظر گلوله شدن ژل در زیر چشم خود باشید. چرا که تزریق به صورت غیر اصولی، در زاویه و عمق نامناسب انجام شده و منجر به گلوله شدن ژل میشود.
- تزریق ژل نامناسب
مولکولهای ژلی که برای تزریق در زیر چشم استفاده میشود، باید ریز تر از ژلهایی باشد که برای تزریق در سایر نقاط صورت استفاده میشوند. چرا که این ناحیه پوست ظریف و حساسی دارد، باید ژل های دارای ریز مولکول تزریق شوند. در صورت تزریق ژل با مولکولهای درشت، گلوله شدن ژل در ناحیه زیر چشم مورد انتظار است.
- مصرف داروهای رقیق کننده
مصرف داروهای رقیقکننده خون، مانند آسپرین، یکی دیگر از دلایل گلوله شدن ژل تزریق شده در زیر چشم است.
- ماساژ غیر اصولی
ماساژ غیر اصولی توسط پزشک بعد از تزریق ژل و یا هرگونه دستکاری، فشار و ماساژ دادن توسط بیمار در روزهای اول بعد از تزریق ژل، میتواند منجر به تجمع گلوله شدن ژل در زیر چشم شود.
- رعایت نکردن روش صحیح خوابیدن
خوابیدن به پهلو و عدم رعایت مراقبتهای بعد از تزریق ژل، در شب اول بعد از تزریق، میتواند باعث حرکت ژل و گلوله شدن آن زیر چشم شود. حتما از پزشک بخواهید طرز خوابیدن بعد از تزریق ژل را به شما آموزش دهد.
- تزریق ژل بیکیفیت
تزریق ژل بیکیفیت، تقلبی، فیک و تاریخ گذشته یکی دیگر از دلایلی است که منجر به گلوله شدن ژل در زیر چشم میشود. توجه داشته باشید که ژلهای ارزان قیمت و نامرغوب در برخی کلینیکها مورد استفاده قرار میگیرد که علاوه بر گلوله شدن، ممکن است مشکلاتی برای بینایی شما ایجاد نماید.
مواردی که به آنها اشاره کردیم، مهمترین و اصلیترین دلایل گلوله شدن ژل در زیر چشم است.
روشهای جلوگیری از گلوله شدن فیلر زیر چشم
شاید با این سوال مواجه باشید که آیا راهکاری برای جلوگیری از گلوله شدن فیلر در زیر چشم وجود دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله، روشهایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، راهکارهایی برای جلوگیری از گلوله شدن ژل زیر چشم هستند:
- ممکن است بعد از تزریق ژل زیر چشم، احساس خارش داشته باشید، از خارش و ماساژ دادن ناحیه تزریق به شدت خودداری کنید. چرا که اینکار باعث حرکت ژل و گلوله شدن آن میشود.
- برای یکنواخت شدن ژل زیر پوست میتوانید از کمپرس یخ استفاده کنید. البته به هیچ عنوان نباید یخ را مستقیم روی ناحیه تزریق قرار دهید، بلکه لازم است آن را دروی یک پارچه یا کیسه بگذارید، سپس قرار دهید. اینکار احتمال گلوله شدن ژل زیر چشم را کاهش میدهد.
- مصرف نوشیدنیهای الکلی و دخانیات را به مدت یک هفته کنار بگذارید. این موارد رقیقکننده خون هستند و منجر به گلوله شدن ژل زیر پوست میشوند.
- ورزش حرفهای را به مدت یک هفته تعطیل کنید چرا که فشار در ورزش، میتواند گلوله شدن ژل زیر پوست را به دنبال داشته باشد.
رعایت این موارد به همراه مراقبتهای بعد از تزریق ژل زیر چشم، از گلوله شدن ژل و حالت غیر طبیعی آن جلوگیری میکند. همچنین لازم است به قدر کافی برای پیدا کردن پزشک باتجربه و ماهر و نیز کلینیک معتبر وقت بگذارید تا بهترین نتیجه را از تزریق ژل زیر چشم بگیرید.
روش درمان گلوله شدن فیلر زیر چشم
ممکن به هریک از دلایلی که در بالا به آنها اشاره کردیم، ژل زیر چشم شما گلوله شود و برجستگی غیرطبیعی ایجاد نماید. اگرچه گلوله شدن ژل زیر چشم موضوع نگران کنندهای نیست، اما به هرحال روی ظاهر چهره شما تاثیر میگذارد و باید درمان شود.
اما برای بهبود ژل گلوله شده، چه کار کنیم؟
- در روزهای اول بعد از تزریق، گلوله شدن ژل طبیعی است و نگران کننده نیست و با استفاده از کمپرس آب یخ میتوانید طی دو هفته این موضوع را برطرف نمایید.
- اما اگر پس دو هفته گلوله زیر چشم شما بهتر نشد، اولین اقدام مراجعه به پزشک است. تاکید میکنیم که به هیچ عنوان گلوله ایجاد شده را ماساژ ندهید و آن را دستکاری نکنید، بلکه به پزشک مراجعه نمایید. چرا که ممکن است ماساژ دادن شرایط شما را بدتر کند.
- اگر در محلی که ژل زیر چشم گلوله شده است، درد احساس میکنید، احتمال بروز عفونت وجود دارد، پس بهتر است پیش از هرکاری و قبل از اینکه دیرتر شود، به پزشک مراجعه نمایید.
- در صورتی که گلولهای که زیر پوست خود احساس میکنید، نرم و انعطاف پذیر باشد، پزشک با کمی ماساژ دادن آن را پخش میکند تا گوله برطرف شده و حالت صاف و یکنواختی به خود بگیرد.
- اما اگر گلوله سفت باشد، ممکن است پزشک با تزریق آنزیم، نسبت به خارج نمودن ژل تزریق شده، اقدام نماید.
مواردی که به آنها اشاره کردیم، روشهای مختلف برای درمان ژل گلوله شده در زیر چشم هستند. اگرچه گلوله شدن ژل در زیر چشم آنقدرها خطرناک نیست، اما معمولاً این موضوع زمانی اتفاق میافتد که پزشک مهارت و تجربه کافی برای درمان نداشته باشد. پس توصیه میشود برای تزریق ژل زیر چشم، حتماً به کلینکهای معتبر و پزشکان با تجربه مراجعه نمایید.
جمعبندی و نتیجهگیری
در این مطلب درباره گلوله شدن ژل زیر چشم بعد از تزریق صحبت کردیم و اشاره کردیم که دلیل این اتفاق چیست. همچنین توضیح دادیم که راه درمان این مشکل چیست. در نهایت توصیه کردیم که برای جلوگیری از بروز این مشکل، به مراکز معتبر و پزشکان با تجربه مراجعه نمایید.
امیدواریم که مطالعه این مطلب اطلاعات مفیدی درباره گلوله شدن ژل زیر چشم بعد از تزریق در اختیار شما قرار داده باشد. اگر اینطور است، این مطلب را با افرادی که قصد تزریق ژل زیر چشم دارند و از این موضوع میترسند، به اشتراک بگذارید. همچنین اگر در این زمینه با پرسشی رو به رو هستید، سوال خود را در بخش دیدگاهها مطرح نمایید تا در اولین فرصت ممکن توسط پزشک متخصص پاسخ داده شود.