عمل زیبایی پلک یا بلفاروپلاستی یک عمل جراحی است که برای رفع افتادگی پلک، پف زیر چشم و چین و چروک پلک ها انجام می شود. این عمل می تواند باعث بهبود ظاهر و اعتماد به نفس فرد شود. این عمل کم عارضه و کمخطر تقریبا برای تمامی افراد قابل انجام است. اکنون قصد داریم درباره شرایط بیماران خاص در عمل بلفاروپلاستی صحبت کنیم و اینکه چه بیمارانی ممکن است در این عمل با چالش مواجه شوند.
بررسی بیماری ها قبل از عمل بلفاروپلاستی
افرادی که دارای شرایط خاص پزشکی هستند، ممکن است نتوانند عمل زیبایی پلک انجام دهند یا اینکه نیاز به مراقبتهای ویژهای در حین و پس از عمل داشته باشند. محدودیتهای بیماران خاص در عمل بلفاروپلاستی که میتوانند بر انجام عمل زیبایی پلک تأثیر بگذارند عبارتند از:
بیماریهای خود ایمنی
بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس، آرتریت روماتوئید و پسوریازیس می توانند باعث التهاب و تورم در بدن شوند. این التهاب میتواند خطر خونریزی و عفونت در حین عمل جراحی را افزایش دهد و نیاز به مدیریت ویژه مانند تجویز داروهای مخصوص داشته باشد.
دیابت
دیابت میتواند باعث مشکلاتی در گردش خون و ترمیم زخم شود. این مشکلات می توانند خطر خونریزی، عفونت و بهبودی نامناسب زخم را افزایش دهند.در این مواقع بیمار نیاز به بررسی شرایط قند خون و استفاده از داروهای کنترل قند خون دارد. بعد از عمل نیز لازم است که بر روند بهبود زخم بیمار نظارت دقیقی صورت گیرد.
فشار خون
فشار خون بالا می تواند خطر خونریزی و سکته مغزی یا حمله قلبی را افزایش دهد. پیش از انجام عمل بلفاروپلاستی برای بیمار مبتلا به فشار خون لازم است که شرایط قلب و کلیه بیمار کاملا بررسی شود و فشار خون بیمار ثبات لازم را داشته باشد.
کم خونی
کم خونیهای مختلف مانند کمخونی فقر آهن، کمخونی سلول داسی شکل، کمخونی آپلاستیک و کمخونی همولیتیک میتوانند عوارض بلفاروپلاستی را تشدید کنند. در این مواقع پیش از عمل نیاز به انجام آزمایشهای زیر داریم:
- آزمایش خون برای بررسی میزان گلبولهای قرمز خون
- آزمایش خون برای بررسی سطح هموگلوبین
- آزمایش خون برای بررسی سطح آهن
درصورت وجود مشکل جدی پزشک ممکن است عمل بلفاروپلاستی را برای بیمار مبتلا به کمخونی انجام ندهد یا در شرایط ویژه انجام دهد.
بیماری های مرتبط با غلظت و انعقاد خون
بیماری هایی مانند هموفیلی و فون ویلبراند می توانند باعث افزایش خطر خونریزی، تشکیل لخته خون یا اختلال در بهبود زخم شوند. آزمایشهای لازم برای انجام عمل در این بیماران شامل موارد زیر میشود:
- آزمایش خون برای بررسی میزان غلظت خون
- آزمایش خون برای بررسی زمان پروترومبین (PT) و زمان ترومبوپلاستین فعال شده (APTT)
- آزمایش خون برای بررسی سطح فاکتورهای انعقادی
بیماری نورمن، پروترومبین، ویلبراند و کمبود فاکتورهای xi میتواند عوارضی را در عمل بلفاروپلاستی ایجاد کند.
بیماریهای قلبی
بیماریهای قلبی که با مشکلاتی مانند آریتمی، سکته قلبی اخیر، بیماریهای عروق کرونری، بیماریهای دریچه قلب یا شریان ریوی مواجه اند، ممکن است برای انجام بلفاروپلاستی با مشکل مواجه شوند و نیاز به انجام آزمایشها و چکابهای ویژه پیش از عمل پیدا کنند.
بیماری های تنفسی
بیماری های تنفسی مانند آسم، فیبروز ریوی و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) می توانند خطر عوارض ریوی حین عمل را افزایش دهند. در این شرایط، پزشک باید مطمئن شود که بیماری تنفسی فرد کنترل شده است. در برخی موارد، ممکن است لازم باشد عمل بلفاروپلاستی تا زمانی که بیماری تنفسی بیمار تحت کنترل قرار گیرد، به تعویق بیافتد.
سرطان
سرطان میتواند باعث ضعف، خستگی و سایر مشکلات سلامتی شود. این مشکلات میتوانند خطر عوارض جراحی را افزایش دهند. بیماران مبتلا به سرطان، به دلیل درمانهای سنگین مانند پرتو درمانی یا شیمیدرمانی سیستم ایمنی ضعیفتر دارند و توانایی ترمیم زخمها در آنها کاهش مییابد. بعلاوه، این درمانها ممکن است باعث تغییرات در پوست و بافتهای نزدیک چشم شوند که ممکن است تاثیر منفی بر نتایج عمل داشته باشند. لذا، قبل از تصمیم به انجام عمل بلفاروپلاستی، باید با پزشک خود مشورت کنید و از وضعیت سلامت خود، نوع سرطان، درمانهای در حال انجام و روشهای جایگزین آگاه شوید.
فاویسم
فاویسم یک بیماری ژنتیکی است که افراد مبتلا به آن در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به کم خونی همولیتیک هستند. کم خونی همولیتیک یک بیماری است که در آن گلبولهای قرمز خون به طور غیر طبیعی تخریب می شوند. آزاد شدن احتمالی مواد شیمیایی مانند اکسید نیتریک در بلفاروپلاستی، ممکن است باعث آسیب به گلبولهای قرمز خون در افراد مبتلا به فاویسم شود. پزشک برای کنترل این مشکل معمولا مصرف داروهای مکمل برای افزایش سطح G6PD را تجویز میکند.
تالاسمی
تالاسمی یک بیماری خونی ارثی است که باعث کم خونی می شود. بلفاروپلاستی در این افراد ممکن است با عوارضی مانند خونریزی شدید، آسیب به اعصاب و عفونت همراه باشد. مصرف داروهای مکمل برای افزایش سطح هموگلوبین از توصیههای پزشک برای مدیریت تالاسمی در این عمل است.
هپاتیت
هپاتیت یک بیماری التهابی کبد است که میتواند باعث مشکلات کبدی شود. پزشک ممکن است قبل از عمل بلفاروپلاستی برای بیمار مبتلا به هپاتیت، آزمایشهایی را برای ارزیابی عملکرد کبد انجام دهد. در صورت وجود مشکلات جدی در عملکرد کبد، ممکن است لازم باشد روش جراحی تغییر کند.
ایدز
ایدز یک بیماری ویروسی است که باعث ضعف سیستم ایمنی بدن میشود. ایدز میتواند خطر عفونت و سایر عوارض جراحی را افزایش دهد. پزشک معمولا روند مصرف داروهای بیمار و شرایط او را پیش از جراحی کامل بررسی و درصورت نیاز تغییراتی در دوز داروها ایجاد میکند تا مدیریت لازم انجام شود.
عمل بلفاروپلاستی یک عمل جراحی ایمن و موثر است که می تواند باعث بهبود ظاهر و اعتماد به نفس فرد شود. با این حال، مانند هر عمل جراحی دیگری، خطر عوارض نیز وجود دارد. درنتیجه باید درمورد بیماران خاص و عمل بلفارپلاستی دقیقتر بود.
شرایط انجام عمل برای بیماران خاص
در صورتی که بیمار دارای شرایط خاص پزشکی باشد، پزشک باید قبل از انجام عمل زیبایی پلک، وضعیت سلامتی بیمار را ارزیابی کند. پزشک ممکن است آزمایشات یا معاینات خاصی را برای تعیین اینکه آیا بیمار میتواند عمل زیبایی پلک را با خیال راحت انجام دهد یا خیر، تجویز کند.
درمورد بیماران خاص در عمل بلفاروپلاستی باید گفت، گاهی بیمار نیاز به مراقبتهای ویژهای در حین و پس از عمل دارد. این مراقبتها معمولا شامل موارد زیر میشود:
- کنترل دقیق فشار خون و قند خون
- استفاده از داروهای ضد التهاب و ضدانعقاد خون
- نظارت دقیق بر روند بهبودی زخم
به طور کلی، بیماران خاص باید قبل از تصمیمگیری برای انجام عمل بلفاروپلاستی، با پزشک خود مشورت کنند تا خطرات و مزایای عمل را به طور کامل بشناسند.
موانع انجام عمل در بیماران خاص
در ادامه به این سوال میرسیم که آیا همه بیماران خاص میتوانند این عمل را به راحتی انجام دهند؟ پاسخ این سوال به وضعیت سلامتی، سن و انتظارات هر بیمار بستگی دارد. بعضی از عواملی که ممکن است مانع از انجام بلفاروپلاستی شوند عبارتند از:
- داشتن بیماریهای قلبی، فشار خون بالا، دیابت، هایپرتیروئیدیسم، خشکی چشم یا گلوکوم
- مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین، وارفارین یا کلوپیدوگرل
- داشتن عفونت چشم یا پوست پیرامون چشم
- داشتن اختلالات روانی یا روانپزشکی
- داشتن انتظارات نامعقول یا نارضایتی شدید از ظاهر خود
این عوامل ممکن است باعث شود که بلفاروپلاستی برای شما مناسب نباشد یا نتایج آن با آنچه شما مد نظر دارید همخوانی نداشته باشد. در نهایت، تصمیم نهایی برای انجام یا عدم انجام بلفاروپلاستی به عهده شما و پزشک شما است. لذا قبل از هر چیز، با پزشک خود صحبت کنید و سوالات خود را بپرسید.
در این مطلب سعی کردیم همآنچه در مورد شرایط بیماران مختلف جهت انجام بلفاروپلاستی وجود دارد را بررسی کنیم. عمل زیبایی پلک یک عمل جراحی ایمن و موثر است که می تواند باعث بهبود ظاهر و اعتماد به نفس فرد شود. با این حال، شرایط بیماران خاص در عمل بلفاروپلاستی ممکن است نیاز به مراقبتهای ویژهای در حین و پس از عمل ایجاد کند. در صورتی که دارای شرایط خاص پزشکی هستید، قبل از انجام عمل زیبایی پلک، با پزشک خود مشورت کنید. اگر در این زمینه تجربه خاصی دارید یا سوالی در ذهن شما وجود دارد از بخش نظرات برای ما بنویسید.